Principală  —  Ediţia PRINT  —  Ştiri vechi   —   Urechean despre AIE, Primărie, Untilă…

Urechean despre AIE, Primărie, Untilă şi viitor

Nu este o dramă ce s-a întâmplat duminică”. Aşa a comentat Serafim Urechean, liderul Alianţei Moldova Noastră rezultatele scrutinului din 28 noiembrie, când formaţiunea sa a ratat accederea în Parlament.

„Avem multe lucruri de făcut. Nu s-a întâmplat nimic ieşit din comun. Partidele serioase, solide, trebuie să ştie şi să câştige şi să piardă. Noi întodeauna am câştigat. AMN a avut o evoluţie permanentă,dar acum s-a întâmplart ce s-a întâmplat”, a spus Urechean, care a ţinut să reamintească câteva din meritele AMN. „Noi suntem cei care am consolidat forţele democratice din R. Moldova. Suntem singura forţă din R. Moldova care nu a trădat niciodată şi cei care am adus cele mai usturătoare lovituri comuniştilor. De multe ori nu ne-am gândit la partid, ci la ţară”, de aceea am ajuns în situaţia dată”, a spus Urechean.

Liderul AMN a avut şi un mesaj special: „Trebuie să-i mulţumim foarte mult lui Untilă, şi celora care l-au împins la acel pas. Nu am nici o supărare pe el, este bravo, dar ceea ce a făcut, menţine această instabilitate din ţară şi nu exlud că PCRM poate reveni într-o formulă sau alta la guvernare” a remarcat Serafim Urechean.

Acesta a mai spus că în continuare se va ocupa cu consolidarea partidului. „Căutăm unde am greşit şi vedem ce avem de făcut. Ne pregătim de alegerile locale. Suntem un partid cu tradiţii, dar nu am vrut să ne schimbăm în aceastăp campanie ca alţii. Am mers cu un mesaj pro naţional, iar ce s-a întâmplat nu este o dramă”, a a precizat liderul AMN.

Fostul primar al capitalei nu exlude varianta de a candida în 2011 la funcţia la care a renunţat anterior. „Încă nu m-am gândit. Nu pot spune nici da nici nu. Eu nu exclud şi această variantă”, a spus Urechean.

„Am multe de spus, dar nu vreau pentru că asta ar aduce daune unor partide din AIE. Foarte mult retrăiesc că nu se va găsi o formulă de menţinere a AIE. Eu îmi voi aduce aportul ca ea să rămâne pentru viitor”, a specificat preşedintele AMN.

Întrebat despre viitoarele coaliţii, Serafim Urechean a evitat să se pronunţe. „Nu aş vrea să mă dau cu părerea, pentru că o părere poate forma o concepţie greşită şi n-aş vrea ca părerea mea să fie în detrimentul consolidării forţelor democratice. Practic v-am zis tot”, a încheiat enigmatic Serafim Urechean.